Dieta lui Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow are 38 de ani, este sotie – mama a doi copii – actrita – designer de moda si arata incredibil.
Gwyneth a marturisit ca incearca sa se mentina in forma printr-un stil de viata cat mai sanatos. Acorda o mare atentie dietei si face sport de 5 ori pe saptamana. Plus este adepta tratamentelor de frumusete naturale, facute in casa pentru a se mentine tanara.
Actrita reuseste sa se mentina cu ajutorul dietei macrobitice.



Dieta macrobiotica este de tip vegetarian, bazandu-se mai mult pe mancarea naturala obtinuta fara procesare, plante si legume.
Este un regim echilibrat, bazat pe complementarism – yin si yang.
Dieta macrobiotica este una saraca in grasimi, cu un continut ridicat de fibre, dieta este predominant vegetariana, imbinand legume cu grane integrale. In plus, contine fitostrongeni, care sunt regasiti in produsele pe baza de soia.
Atentie! Dieta macrobiotica furnizeaza cantitati mici de proteine, vitamina B12, fier, calciu, magneziu. Suplimentarea acestor este necesara.
Actrita le sfatuieste pe femeile care isi doresc sa aiba un corp tonifiat, sa combine alimentatia sanatoasa cu exercitiile fzice. Cum si este bine cunoscuta pentru pasiunea sa pentru sport, motiv pentru care merge saptamanal la sala si incearca sa aiba o activitate fizica.

Principiile dietei macrobiotice

Dieta macrobiotica este solutia pentru un mod de viata sanatos, avand drept baza o alimentatie sanatoasa.

Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosita pentru a vindeca unele boli, precum cancerul. Dupa numeroase modificari si imbunatatiri, dieta a devenit un mod de alimentare pentru o viata sanatoasa. Nu in ultimul rand, dieta macrobiotica te poate ajuta sa slabesti rapid si sa obtii un echilibru perfect pentru corpul tau.
Dieta macrobiotica este o metoda ideala de a gati cu ingrediente naturale si de a prepara mancaruri delicioase si echilibrate nutritiv. Ingredientele ideale care compun aceasta dieta sunt cerealele integrale, legumele, pestele si algele marine. Cele mai indicate sunt alimentele organice, dar in lipsa acestora poti alege dintre legumele cultivate pe plan local.

Dieta macrobiotica pune in prim plan vointa si libertatea de a alege, tinand cont ca in final fiecare persoana decide modul in care va aplica aceste principii, devenind responsabil pentru ceea ce mananca. Deosebirile sunt prea mari intre persoane pentru ca un singur set de reguli sau norme sa poata fi aplicate.
Printre adeptii dietei macrobiotice se numara  celebritati precum Gwyneth Paltrow si Madonna.

Scurt istoric

Dieta macrobiotica face parte dintr-un sistem filosofic mai amplu, provenind din Orient, care promoveaza sanatatea si echilibrul natural al vietii. Adeptii modului de viata macrobiotic subliniaza importanta unei vieti aproape de natura si a unei diete simple si naturale. Ei sunt convinsi ca dieta lor ii ajuta sa traiasca mai mult si sa fie mai activi.

Prima dieta macrobiotica a fost creata in anii 20 de filosoful japonez  George Ohsawa. Pentru a se vindeca de boala de care suferea,  Ohsawa a adoptat un regim strict, compus din orez brun, alge marine si apa. Fiind convins de efectele pozitive ale dietei sale, Ohsawa a inceput sa creeze zece versiuni diferite, axate pe consumul de cereale integrale, alimente cu continut mic de grasimi, unele fructe si legume.

Dieta macrobiotica creata de George Ohsawa se bazeaza pe conceptul oriental de yin si yang -doua forte opuse si complementare care guverneaza toate aspectele vietii. Pentru a mentine un echilibru natural in viata, cele doua forte trebuie sa fie echilibrate, in special prin dieta.

Dieta macrobiotica este axata pe evitarea alimentelor care contin o cantitate in exces din yin sau yang, in favoarea alimentelor care contin cele doua forte in proportii egale. Toate alimentele sunt clasificate in functie de gustul si de textura lor: alimentele yin sunt mai dulci, iar cele yang sunt mai sarate.