Dieta Doctorului Peter Adamo

O abordare de succes asupra procesului de tranformare a corpului uman din ceea ce este intr-un corp mai frumos, mai suplu, mai atragator.
Desi majoritatea retetelor de slabit sau a dietelor moderne se bazeaza pe restrictionari severe, doctorul Peter Adamo are o abordare logica si sanatoasa. Teoriile doctorului Peter Adamo au la baza comportamentul corpului in functie de grupele sanguine. In acest moment avem 4 grupe sanguine si anume: 0, A, B, AB. Aceste grupe sangvine au aparut pe parcursul evolutiei umane. Ideea originala este ca la inceputul omenirii oamenii erau de 2 tipuri, vanatori si agricultori. Vanatorii au grupa sangvina 0 iar agricultorii au grupa sangvina A.
Pentru a trece la treaba, pentru ca pentru asta ne informam, sa luam in considerare caracteristicile fiecarei grupe sangvine in parte si dieta corespunzatoare:
Grupa sangvina 0 (Vanatorul) - este din punct de vedere antropologic cea mai veche grupa. Este asociata cu un nivel mare de aciditate in stomac si enzime intesinale care pot consuma colesterolul, de aceea poate asimila cu usurinta proteinele animale. O mare incidenta o au problemele legate de aglutinarea sangelui, precum si ulcerul gastric, bolile inflamatorii si ale glandei tiroide. Cei care au aceasta grupa sangvina ar trebui sa nu manance cereale, in special grau si porumb. Se recomanda o dieta bogata in proteine (inclusiv carne rosie), putini carbohidrati, si multe fructe si legume; se pot manca moderat oua si nuci. Trebuie evitate produsele lactate, fasolea, cerealele, painea, pastele fainoase si orezul. Sunt recomandate exercitiile fizice (aerobicul) si alergarile.
Grupa sangvina A (Cultivatorul) - a aparut ca urmare a dezvoltarii activitatilor argicole. Acest tip secreta cantitati mai mici de acid gastric si este in principal asociat cu proteinele vegetariene. Sunt recomandate dietele complexe cu carbohidrati si multe fibre, tofu, legumele, fructele si fasolea; se mai pot consuma nuci, seminte, cereale, paste fainoase, orez. In randurile celor cu grupa de sange A sunt cei mai multi bolnavi de inima, diabet si anumite tipuri de cancer. Trebuie evitat graul, produsele lactate, grasimile animale si carnea. Sunt recomandate sporturi relaxante, precum yoga si golf.
Grupa sangvina B (Nomadul) - este asociata culturilor care consumau cantitati mari de produse lactate fermentate si este grupa cu cele mai putine restrictii. Se recomanda o dieta echilibrata, cu surse de proteine din peste si lapte, fructe si legume, cereale, carne. Se intalneste o mare incidenta de afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare. Sunt recomandate activitatile sportive ca tenisul, drumetiile si inotul.Trebuie evitate mancarurile care contin porumb, carne de pui, alune.
Grupa sangvina AB (Enigmaticul) - este o grupa noua care combina tipurile A si B, si deci poate tolera o gama mai larga de produse alimentare. Se recomanda in principal o dieta vegetariana, si rareori consumarea produselor lactate sau a  preparatelor marine. Este predispusa la boli de inima, cancer si anemie, si trebuie sa evite carnea rosie, porumbul si unele tipuri de fasole. 

Spune-ne tu ce diete ai urmat si cum au decurs.
Cum a decurs esti multumita de raspunsul corpului?