Cate calorii are un kilogram de grasime

1 Un Kilogram de grasime sau tesut adipos contine 9.000 de calorii.
Cat de repede si cum putem da jos cat mai multe kilograme? Totul este la fel de simplu ca si matematica din clasele primare.

In cat timp putem da jos 1 kg de tesut adipos? Daca alergatul usor este cel mai eficient si ne scapa de 500 calorii intr-o ora, atunci avem nevoie de 18 ore de alergat pentru a da jos un kilogram de grasime. Atentie discutam doar de grasime depozitata in corp.Aceasta etapa se poate transpune intr-o luna de pregatire fizica lejera in care includem 30-40 de minute de alergare usoara in fiecare zi.
Procentul de grasime poate fi gasit in anumite stari in urmatoarele procente in corpul uman:
- Grasimi esentiale (este pragul minim de grasime din organism la care putem ajunge fara sa intram in coma): Femei 12%; Barbati 4%
- Atleti de performanta: Femei 20%; Barbati 14%
- Practicanti de fitness: Femei 24%; Barbati 18%
- Sedentari fara tendinte de ingrasare: Femei 30%; Barbati 25%
- Sedentari predispusi obezitatii (sau grasi): Femei peste 32%; Barbati peste 27%
Acum iti dai seama cam pe unde te incadrezi. Exemplu: sa presupunem ca esti un barbat sedentar, fara tendinte de ingrasare excesiva, 80Kg masa corporala, care doreste sa arda excesul de grasime. In cazul acesta avem aproximativ 10% tesut adipos (diferenta intre sedentarii fara tendinte de ingrasare si altetii de performanta) inestetic care ne pune corpul intr-o umbra negativa. 10% in cazul de fata inseamna 8 kg (80 x 0.1) de grasime in plus fata de ideal.
Este clar ca nu trebuie sa fim super eroi si sa alergam 18 ore din 24, in fiecare zi, pentru a arde tot surplusul de grasime. Dar daca am alerga cate 30 de minute, 7 zile pe saptamana, ar rezulta 250 grame de grasime pura date jos intr-o saptamana doar prin alergare.
Intr-o luna gata cu un kilogram! Este putin? Este chiar foarte bine! Am specificat "doar prin alergare", asa ca daca integram programul de alergare (evident ca poate fi inlocuit cu bicicleta, inot, bicicleta eliptica, etc, in functie de preferinte) intr-un program complex de practici sanatoase - respectarea minimului de ore de somn, excluderea zaharurilor si grasimilor din alimentatie, etc, putem fi sigur ca jumatate din cele 8 kg de dat jos se vor duce fara antrenament. Asa ca daca suntem seriosi si motivati, in 4 luni putem elimina surplusul de grasime.
Nota: nu va bazati doar pe dieta! Kilogramele nu se vor evapora fara antrenement: care mareste rata metabolica, stimuleaza secretia de hormoni care accelereaza arderea grasimilor, creste masa musculara care la randul ei arde grasimi si in somn, si alte functii fara de care restrictiile alimentare ar avea o eficienta minimala.

Asteptam opiniile tale despre acest articol. Tu cat de repede ai dat jos 1 kilogram de grasime?