Cum slabim sanatos?

Cum slabim sanatos  ?
Inainte de-a incepe o cura de slabire, trebuie sa ne asiguram ca suntem perfect sanatosi. Deasemenea sfatul unui specialist in domeniu este de mare ajutor. Un specialist ne va ajuta sa alegem metoda de slabire si dieta cea mai potrivita pentru organismul nostru.
Este recomandabil sa nu incercam o cura de slabire peste noapte, cel mai indicat ar fi sa incercam o dieta prin care sa slabim intr-un timp similar cu cel care am acumulat kilogramele in plus. Adica daca intr-un an am acumulat 2 kg greutate in plus iar aceasta este in proportie 99% grasime, atunci este cel mai sanatos pentru noi sa nu incercam sa dam cele 2 kg jos in 2 saptamani. Trebuie abordat un plan pe termen lung pentru eliminarea celor 2 kg de grasime. 1 kilogram de grasime este echivalentul a 9.000 Kilocalorii (calorii cum le spunem noi popular) astfel trebuie facut un plan de reducere a aportului de mancare zilnica astfel incat in decursul a cateva lunii consumul caloric al corpului sa fie mai mare decat cantitatea de calorii introduse in corp prin mancare. Aici intervine o mare problema, si anume renuntarea la dulciuri sau mesele pe saturate.
Cautati sa dati jos cele 2 kg de grasime in 4 luni. Este un obiectiv realist.
Si veti vedea rezultate mai ales daca veti masura indicele de grasime corporala si nu kilogramele corpului pe cantar.
Mentinand un program de dieta corpul isi schimba configuratia compozitiei la nivel de tesut adipos, masa musculara si cel mai important cantitatea de apa din tesuturi.
Folositi metode de slabire care explica cum si in ce mod va vor ajuta sa scapati de kilograme. Nu exista metode sau produse  ,, magice” care au acest efect. Astfel de produse pe langa ca nu va vor ajuta este foarte posibil sa va afecteze sanatatea. Precum si un efect de reacumulare rapida a kilogramelor pierdute intr-un timp foarte scurt. Majoritatea retetelor "magice" combina satietatea digestiva cu o deshidratare a intregului corp. Efectul pe termen scurt este scaderea in greutate la cantar DAR nu si topirea grasimii. Din contra grasimea in acest caz va fi si mai greu de eliminat. Corpul se apara de orice posibila agresiune a sistemului de viata prin protejarea straturilor adipoase in care el tine rezerve pentru situatii de urgenta.
      Retetele de slabit care presupun anumite combinatii alimentare trebuie probate, iar trecerea la o astfel de dieta trebuie facuta treptat. Altfel exista riscul unor dezechilibre in organism care ne pot provoca mari probleme de sanatate.
    Pastilele de slabit sunt produsul cel mai folosit de persoanele supraponderale, aceasta categorie este una mai aparte. Foarte important daca recurgeti la aceasta metoda este sa verificati daca produsul are avizul Ministerului Sanatatii. Deasemenea studiati indicatiile si mai ales contraindicatiile produsului si respecati-le intocmai. Desi acestea sunt suplimente alimentare, nerespectarea administrarii sau folosirea in combinatie cu alte produse dau posibilitatea unor efecte nedorite asupra organismului
Dieta si sport Cea mai ieftina metoda de slabireAsta este cea mai recomandata metoda de slabit, insa si cea mai putin folosita. Totodata este cea mai ieftina metoda de slabire din punct de vedere financiar. Desi cea mai sanatoasa este undeva in coada clasamentului ,, metodelor de slabit”, motivul fiind comoditatea sau lipsa timpului necesar pentru a face miscare. Combinatia intre miscare si o alimentatie sanatoasa nu prea au nici o contraindicatie, in plus aceasta metoda ne va ajuta sa ne mentinem sanatosi. Miscarea nu intretine doar trupul ci si mintea, si in cazul acestei metode este indicat sa alegem un program care ni se potriveste si nu un program folosit de altcineva.
      In majoritatea retetelor si a produselor de slabit se recomanda o viata activa, miscare si o alimentatie sanatoasa. Se pare ca aceasta este reteta de baza in reducerea masei corporale.
Deasemenea un factor esential in cazul retetelor de slabit este consumul de apa. Aceasta are un rol foarte important in metabolismul si detoxifierea organismului.
Indifernt la ce metoda de slabit veti apela este indicat sa cereti in prealabil sfatul unui specialist. Nu incercati metode de slabit peste noapte. Slabirea, detoxifierea trebuie facuta in timp si in mod cat mai natural
Altfel, pe langa surplusul de kilograme, va veti trezi si cu probleme de sanatate.

P.S.
Eu am consumat prin alergare in luna Mai 2011 5.400 calorii. Teoretic echivalentul a 500 grame de grasime. Doar ca aceste calorii consumate nu provin doar din sursele de grasime. In activitatea fizica sunt angrenate mai multe surse de energie.