Cura slabire cu capsuni

Cura de slabire cu capsuni este exclusiva
Se consuma zilnic pâna la doua kg de capsuni, timp de trei zile, în loc de mâncare. Se bea apa minerala.
Cura de capsuni, ca orice cura vegetala, poate fi reluata în fiecare luna sau din doua în doua luni.

Persoanele gresit informate au adesea tendinta sa faca legatura între urticarie si capsuni; aceasta se poate întâmpla atunci când capsunile sunt consumate dupa o masa dezechilibrata. Pentru a testa alergia la acest fruct, este suficient sa mâncati capsuni dimineata, pe stomacul gol, si sa asteptati o eventuala reactie.
Oxiurii, de care se scapa atât de greu, pot fi eliminati cu ajutorul capsunilor: se manânca 500 g de capsuni în trei reprize, pe stomacul gol, pâna la masa de prânz. Nu adaugati nimic (zahar, lapte) si nu mai mâncati altceva pâna la prânz. Se face acest tratament timp de trei - patru saptamâni daca este necesar.
Capsunile sunt bogate în zaharuri, în special în levuloza, pe care diabeticii o pot asimila fara probleme.
Studiile au demonstrat ca fructul are si excelente proprietati bactericide, fiind capabil sa opreasca dezvoltarea germenilor. In contact cu el, bacilul febrei tifoide moare în câteva ore. Este bine sa se consume capsuni dupa un meniu alcatuit din fructe de mare.

Sucul de capsuni nu are nici o actiune asupra constipatiei, pentru ca din el lipsesc celuloza si semintele. In schimb, pentru ceilalti bolnavi, sucul de capsuni ramâne un mod agreabil de a profita de calitatile acestui fruct.
Sa semnalam proprietatile terapeutice ale frunzelor si ale radacinii, utilizate în tratarea diareii, nefritelor si inflamatiilor vezicii urinare (cistite). In plus, frunzele si radacinile au efecte diuretice, antireumatismale si antigutoase.
Decoct din frunze: se pune un pumn de frunze într-un litru de apa, se lasa sa fiarba cinci minute. Se bea preparatul în cinci sau sase reprize pâna seara.
Decoct din radacini: 30 pâna la 60 g de radacini într-un litru de apa. Se lasa sa fiarba zece minute. Se beau una pâna la trei cesti pe zi. împotriva dizenteriei, folositi reteta doctorului Blackburn:

„Se pun 375 g de frunze verzi de capsun salbatic în 1150 ml de rachiu si se lasa sa fiarba pâna când scade ia 550 ml. Dupa racire, se strecoara printr-o tesatura fina care nu a fost spalata cu produse continând lesie, si se pune într-o sticla. Se consuma câte o lingurita din acest preparat din trei în trei ore; în cazurile grave, câte o lingura odata."


Uz extern


Masca tonica pentru ten obosit: o mâna de capsuni zdrobite, o lingura de miere lichida si trei sau patru picaturi de ulei de lavanda. Se amesteca bine. Se aplica pe fata si se lasa vreo 20 de minute. Se clateste cu apa necalcaroasa.

Trebuie stiut ca fructele cu pulpa rosie coloreaza pielea; sunt de preferat capsunile cu pulpa alba.

Frunzele de capsuni fac minuni în tratarea cuperozei: se toaca foarte marunt doua-trei mâini de frunze, se aduna sucul si se aplica pe fata sub forma de cataplasma, dimineata si seara, lasând-o aproximativ 20 de minute. Tratamentul se continua trei saptamâni, si mai mult, daca este necesar.


Capsuna crestea în stare salbatica în padurile alpestre. Francezii au început sa-i acorde importanta numai catre sfârsitul secolului alXVIlea.
Indicatii

Capsuna are toate calitatile pentru a încânta un evantai larg de consumatori: proprietati gustative, nutritive si terapeutice.
Ea ascunde sub învelisul rumen vitaminele A, B, C; saruri minerale si oligoelemente: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf, iod... dar si celuloza, glucide...

Prin compozitia sa, ea este recomandata pentru întarirea si remineralizarea organismului, sporirea imunitatii naturale a organismului, purificarea si fluidizarea sângelui, favorizând tranzitul intestinal si având o actiune benefica asupra functiilor hepatice si presiunii arteriale, pentru tonifierea corpului si cresterea diurezei.
Printre nenumaratele substante continute de capsuna, exista una care prezinta interes pentru reumatici, artritici si cei suferinzi de guta: acidul salicilic, care alina suferintele fara cel mai mic efect secundar, în vreme ce folosirea acidului salicilic produs în laborator nu ofera prea multe garantii.


Ca si alte plante, capsunile ofera fiecarui bolnav posibilitatea alegerii propriului mod de tratament: cura simpla sau cura exclusiva. Sa ne ocupam mai întâi de prima dintre ele: 500 g pâna la 1 kg de capsuni se manânca în loc de mic dejun si de cina, fara a mai consuma altceva. Prânzul trebuie sa fie usor. Aceasta metoda, daca e bine tolerata, poate fi urmata timp de o saptamâna, uneori mai mult.

Recomand si cura de slabire cu apa