Cea mai buna reteta de slabit

Stii care este cea mai buna reteta de slabit?
Controlul, auto controlul.

O lume intreaga se lupta cu amenintarea obezitatii, asa ca supraponderalii se indreapta catre diete precum Atkins, Zone sau Ornish, care promoveaza beneficiile anumitor nutrienti in detrimentul altora. Studii mai vechi au evidentiat ca dietele bazate pe reducerea carbohidratilor, precum Atkins, sunt mai eficiente decat traditionalele diete sarace in grasimi.



Studiul specialistilor de la Harvard School of Public Health, alaturi de echipa Pennignton Biomedical Research Center, Louisiana, a fost publicat miercuri in New England Journal of Medicine si da o solutie mult mai simpla. In primul rand, o greutate echilibrata consta in regula de baza "intrare calorii - iesire calorii": "Secretul este ca nu exista diferente notabile intre dietele care reduc grasimi sau carbohidrati", arata dr. Elizabeth Nabel, directorul National Heart, Lung & Blood Institute, fondatorul studiului. "Limitarea numarului de calorii si exercitiile fizice sunt cheia unei siluete potrivite, deopotriva pentru femei si barbati", este cheia catre silueta dorita.

811 adulti supraponderali au participat la proiect. Ei au urmat patru diete diferite, fiecare continand niveluri diferite de grasimi, proteine si carbohidrati. Preparatele contineau grasimi sanatoase, cereale, fructe si legume.

Participantii au fost incurajati sa taie 750 de calorii din alimentatia zilnica, sa faca exercitii fizice cel putin 90 de minute intr-o saptamana, sa tina un jurnal alimentar zilnic si sa se intalneasca regulat cu consilierii de dieta pentru urmarirea rezultatelor.

Cate minute de exerciii faci intr-o saptamana?

Eu urmez principiile aceste metode de slabit, este o dieta continua