BOTOX onabotulinumtoxinA

BOTOX ® cosmetice (onabotulinumtoxinA) IMPORTANT Informatii privind siguranta

Utilizările aprobate

BOTOX ® cosmetice este un medicament baza de prescriptie medicala care este injectat în mușchi și utilizate pentru a îmbunătăți temporar aspectul liniilor moderate și severe incruntare dintre sprancene si moderata pana la picioare linii cioara severă la adulți.

IMPORTANT Informatii privind siguranta


BOTOX ® cosmetice poate provoca reacții adverse grave, care pot fi viața în pericol. Sunați-vă medicului dumneavoastră sau primi ajutor medical imediat dacă aveți oricare dintre aceste probleme în orice moment (ore până la săptămâni) după injectarea de Botox ® cosmetice:

Probleme de inghitire, vorbind sau respirație, din cauza slăbirii mușchilor asociate, pot fi severe și duce la pierderi de vieți omenești. Sunteți la cel mai inalt risc în cazul în care aceste probleme sunt pre-existente înainte de injectare. Înghițire probleme pot dura mai multe luni
Răspândirea efecte toxine. Efectul toxinei botulinice poate afecta zonele de departe de locul de injectare și pot provoca simptome grave, inclusiv: pierderea de putere și tot-peste slăbiciune musculară, vedere dublă, vedere încețoșată și pleoapele cazute, răgușeală sau schimbarea sau pierderea vocii (disfonie), probleme spune cuvinte clar (dizartrie), pierderea controlului vezicii urinare, probleme de respiratie, probleme de inghitire. Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduce o masina, de a folosi utilaje, sau de a face alte activități periculoase.

Doza de BOTOX ® cosmetice nu este același ca, sau comparabile cu, orice alt produs toxina botulinica.

Nu a existat un caz grav confirmat de răspândire a efectului toxinei atunci când BOTOX ® cosmetice a fost utilizat în doza recomandată pentru tratarea riduri de incruntare, picioare cioara linii sau ambele în același timp.

Au fost raportate reacții alergice grave și / sau imediate. Acestea includ: prurit, erupții cutanate, mancarime welts roșii, respirație șuierătoare, simptome de astm, sau amețeli sau senzație de leșin. Spuneți medicului dumneavoastră sau primi ajutor medical imediat dacă respirație șuierătoare sau au simptome de astm, sau dacă deveniți de amețeală sau leșin.

Nu luați BOTOX ® cosmetice dacă: sunteți alergic la oricare dintre celelalte componente din BOTOX ® cosmetice (a se vedea Ghidul de medicatie pentru ingredientele); a avut o reacție alergică la orice alt produs toxina botulinica, cum ar fi MYOBLOC® (rimabotulinumtoxinB), Dysport ® (abobotulinumtoxinA), sau Xeomin® (incobotulinumtoxinA); au o infectie a pielii la locul de injectare planificat.

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate musculare sau nervoase conditiile dvs, cum ar fi scleroza amiotrofica laterala (ALS sau Lou Gehrig boala), miastenia gravis, sau sindromul Lambert-Eaton, așa cum s-ar putea fi un risc crescut de efecte secundare grave, inclusiv disfagie severă (dificultate la înghițire ) și compromis respiratorii (respirație dificilă) din dozele tipice de Botox ® cosmetice.

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate conditiile medicale, inclusiv: planuri de a avea o intervenție chirurgicală; a avut o intervenție chirurgicală pe fata ta; slăbiciunea mușchilor frunte, cum ar fi probleme ridicarea sprancene; Pleoapele cazute; orice altă modificare facial anormale; sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă (nu se știe dacă BOTOX ® cosmetice poate afecta copilul nenăscut); alăptați sau intenționați să alăptați (nu se cunoaște dacă BOTOX ® cosmetice trece în laptele matern).

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le luati, inclusiv baza de prescriptie medicala si medicamente necesita prescriptie medicala, vitamine, produse din plante.

Utilizarea BOTOX ® cosmetice cu anumite alte medicamente pot provoca reacții adverse grave. Nu începe administrarea de noi medicamente până când nu ati spus medicului dumneavoastră că ați primit BOTOX ® cosmetice.

În special, spuneți medicului dumneavoastră dacă: ati folosit un alt produs toxina botulinica in ultimele 4 luni; ati primit injecții de toxina botulinica, cum ar fi MYOBLOC®, Dysport ®, sau Xeomin® în trecut (asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe exact ce produs ați primit); ati primit recent un antibiotic de injecție; luati relaxante musculare; de alergie,  anti-trombocite (produse-aspirina) sau anticoagulante (diluanți de sange).

Alte efecte secundare ale Botox ® cosmetice includ: gură uscată, disconfort sau durere la locul de injectare, oboseală, dureri de cap, dureri de gat, si probleme cu ochii: vedere dublă, vedere încețoșată, scăderea vederii, pleoape lăsate, umflarea pleoapelor tale, și uscat ochi.

Pentru mai multe informații consultați Ghidul de medicatie sau discutați cu medicul dumneavoastră.